Spelen op het werk

Een boek voor iedereen, ook als je niets van Transactionele Analyse af weet.

Herken je de situatie waarin je dacht dat je dit keer een goed gesprek had met je collega en na afloop toch bleef zitten met een vervelend maar wel bekend en vertrouwd gevoel? Dat je denkt ‘Gebeurt het me nu weer?’ Je bedoelt het juist goed en toch loopt je collega boos weg. Je begrijpt niet wat er is gebeurd maar je zit er wel mee en zou het graag anders willen. Dan is dit een boek voor jou! Of je nu zzp’er bent, werknemer of werkgever, iedereen komt wel eens in een vervelende situatie terecht.

​‘Spelen op het Werk’ is een optimistisch en praktisch boek. Als lezer ontdek je dat je niet-effectieve patronen herhaalt. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en vele oefeningen, kun je uitzoeken wat je daarin kunt veranderen. Laat je inspireren door de theorie van de Transactionele Analyse (TA) ook als je niets van TA af weet. Je zult verrast zijn over wat je over jezelf en je collega’s kunt leren en hoe jij de sfeer op het werk kunt verbeteren.

SPELEN OP HET WERK | Uitgeverij Mei

Voor wie?

‘Spelen op het Werk’ is geschreven voor iedereen die met anderen samenwerkt. Het is een praktisch boek voor zowel professionals in de Transactionele Analyse (TA) als voor mensen die niets van de theorie van de TA afweten. Of je nu zzp’er bent, werknemer of werkgever, dit praktische boek vol oefeningen helpt je je eigen ineffectieve gedrag te begrijpen en veranderen.

‘Spelen op het Werk’ is geschreven voor iedereen die met anderen samenwerkt. In dit boek delen de auteurs Marijke en Hortense een passie om hun kennis van de TA toegankelijk en toepasbaar te maken voor iedereen.

Nieuwsgierig wat je zelf kunt doen?

Kijk eens bij de online cursussen geïnspireerd op ons boek.
Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact contact op.

spelen op het werk, vergroot je werkplezier met Transactionele Analyse
SPELEN OP HET WERK | Uitgeverij Mei

Auteurs van Spelen op het werk

Hortense Berkenveld

Hortense Berkenveld heeft ruim 40 jaar werkervaring in organisaties van verschillende pluimage. Veel van de voorbeelden in dit boek heeft zij zelf meegemaakt en om zich heen zien gebeuren. Sinds 2011 heeft Hortense een praktijk voor coaching en counseling Zorgookgoedvoorjezelf.nl. te Amsterdam. Voor mensen voor wie de langdurige zorg voor een dierbare hun leven voor een groot deel bepaalt. Ook dan kun je jezelf zijn en genieten. In 2018 studeert Hortense af bij de opleiding  ‘Psychotherapie’ bij de TA academie. Daar ontmoette zij haar mentor Marijke, het begin van een vruchtbare samenwerking.

marijke_arendsen_hein

Marijke Arendsen Hein is psycholoog, psychotherapeut met een praktijk voor psychotherapie te Amsterdam. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in Transactionele Analyse en houdt ervan TA begrijpelijk en toepasbaar te maken voor de praktijk van alledag. Zij was 12 jaar afdelingshoofd in de geestelijke gezondheidszorg. Veel van wat er in dit boek staat leerde zij daar. Twee keer per jaar geeft zij in Sint Petersburg workshops, supervisie en therapie aan collega’s. Eerder verschenen boeken van haar: Psychodrama en Transactionele Analyse (2004), TA elke dag (2009) en Klein LevensABC (2017). 

Spelen op het werk

vergroot je werkplezier met Transactionele Analyse
Uitgeverij Mei, 2021

Aan de hand van herkenbare alledaagse voorbeelden op het werk leggen wij in begrijpelijke woorden uit wat (psychologisch) Spel inhoudt. Hoe je het kunt herkennen en hoe je er voor kunt zorgen dat je in alledaagse communicatie geen spelletjes speelt of met je laat spelen.

Te koop bij je favoriete boekhandel of te bestellen bij UitgeverijMei.nl.